Nuits Indiennes by Jean Louis Scherrer

İlkokul yıllarım… Dayım ve yengem yazları Almanya’dan izne geliyor… Bana, sevdiklerime hediye almayı davranışlarıyla öğreten ve aşılayan yengem yine herkese çok güzel hediyeler getirmiş, hepsini paketlemiş özenle… Anneme getirdiği hediyeleri ise yeşil-siyah-altın renkleri ağırlıkta olan karton bir çantaya koymuş. Ben hediyeleri bırakmıştım o çantaya dikkat kesilmiştim, hiç unutamam. Karton çantada kutusu kubbe şeklinde, şişesi ince ve uzun, kapağı ise zümrüt bir taş gibi duran harika bir parfüm vardı. Aklımda öylece kaldı, kazındı..

Nuits_Indiennes_2

Hint Geceleri anlamına gelen Nuits Indeinnes, tekstil sektöründe kalbimi en yüksek noktasından fetheden Jean Louis Scherrer‘in özel bir parfümü. Türkiye’de satıldığını görmedim. Ama şimdi aklıma geldi, Douglas‘a bakmakta sormakta fayda var.

1994 yılında Jean Louis Scherrer tarafından dizayn edilen parfüm oryantal floral bir koku. Nasıl koktuğunu şahsen deneyememiş olsam da içerdiği notalardan anlayabilmek mümkün.

JEAN LOUIS SCHERRER_NUITS-INDIENNES_1

Üst Notalar; bergamot, limon, mandalina, şeftali

Orta Notalar; leylak, zambak, yasemin, kediotu, ylang ylang, gül, inci çiçeği

Alt Notalar; Sandal ağacı, tonka fasülyesi, benzoin, misk, kehribar, vanilya, sedir

Notalar arası hiçbir karışıklık yok! Bu çok değişik geldi bana.. İlk sıra tamamen meyve. İkinci sıra tamamen çiçek. Son sıra baharat ve ağaç notaları. Tahminimde umarım yanılmıyorumdur ama öyle sanıyorumki hafif ve sevimli başlayıp ardından bir güzel yerleşen bir koku bu. Şişesiyle herşeyiyle yerli yerinde, oturaklı bir parfüm izlenimi bıraksa da bu kadar meyve ve çiçek notası bende biraz sevimlilik, neşe hissi uyandırıyor haliyle.

Hakkında sadece internetten okuduklarım ve notalarıyla konuşabileceğim bir parfüm bu. Kullananlar oryantal ve sıcak bir koku olduğunu, bazı bazı vanilya kokusunun baskın kaldığını, kimisi bir çiçek buketi gibi olduğunu, kimisi efsane parfüm Shalimar‘a benzediğini söylemiş.

Jean_Louis_Scherrer_Kapak

17-18 yıl geçti aradan. Dün gece geldi yine aklıma. Parfüm satan yurt dışı sitelere baktım, yoktu.. Ebay’a bakayım dedim. Buldum! Önce boş şişesini :) $83 dı. Boş şisesi bile koleksiyonerler için değerli olduğundan iyi para.. Sonra %75’ı dolu olan bir şişe daha buldum. O da $135 dı. Bunu twitter’da yazmıştım. Ammar Ceker‘de hemen bir hesap yapmış. Dolusunu $152.33’a bulabilirmişim :) Ben bu parfümü çok istiyorum, çookkk…

  • 19 Ekim 2010 tarihli, eski blogtan yazımdır.

Yorum ||| Comment