Violet Blonde by Tom Ford

Vazgeçemeyeceğim Chance‘den sonra bu tarz birkaç sıradışı parfüme rastlamıştım. Bunların sonuncusundan bahsedeceğim size şimdi. Tom Ford’un son bebeklerinden olan Violet Blonde.

Bu koleksiyonun Black Orchid ve White Patchouli’den sonra geleni Violet Blonde; son derece feminen, tamamen Avrupalı, pahalı kokan, şık ve üst düzey bir sofistike koku. Tom Ford yapar da çekici olmaz mı dediğinizi duyar gibiyim, aynen öyle.

Üst notalar; menekşe yaprağı, yeşil limon, İtalyan mandalinası, pembe biber

Orta notalar; iris, yasemin, süsen kökü

Alt notalar; vetiver, misk, benzoin, suet, Virginia sediri

Uzun uzun anlatabilirim size her notasını zira ben hepsini dozajında kaynaşmış olarak alabildim. Bu yüzden yine tembel hatun moduyla özet geçmek istiyorum. Menekşe yaprağının sıradışı kokusuyla limonun tazeliği ve mandalina dengelenmiş ve çok sevdiğim pembe biber kokusu orta notalarla bağı sağlamış. Kadınsı parfümlerin olmazsa olmazı iris ve yasemindir. Violet Blonde’nin kalbine de bunları yerleştirmişler. En son derinliği arttırmak için abartılmaksızın koyulan miske çok sevdiğim sedir (ki erkek parfümlerinde de çok sık kullanılır) vetiver ve bileşiminde olduğu her parfümü illaki farklı kılan benzoin yarenlik etmiş.

Çiğli Kipa içindeki Boyner Beauté’de bana bu güzeli denememi tavsiye eden ismini sormayı unuttuğum ve ömrü hayatımda gördüğüm en rahat, en sıcak kanlı, en kendinden emin ve müşteriyi kesinlikle sıkmayan parfümeri çalışanı beyfendiye buradan selamımı gönderiyorum öncelikle. “Violet Blonde burada biz çalışanların yeni gözdesi.” diye başladı cümlesine. Deneme kartına sıktı ve kokladığımda hoş ama fazlaca ağır gelen parfümün azıcık dinlenmesi gerektiğini ikimizde biliyorduk. Bu süreçte parfümler üzerine biraz sohbet ettik. Normal şartlarda kendilerini kaf dağında sanan parfümeri çalışanları sizinle parfümler üzerine sohbet etmezler, sizin birşey bilmediğinizi sanırlar ve sizi yalnızca bir mal satın alacak, bir mal satılması gereken varlık olarak görürler. Azıcık internet karıştırsalar durumun böyle olmadığını görecekler halbuki. Karttaki koku kendine geldiğinde denedim ve vuruldum! Parlak ve bir o kadar narin ve keskin bir feminenlik… Yaşımı nasıl tahmin etti bilemiyorum ama “Birkaç yıl sonra bu tam size göre bir parfüm olacaktır..” dedi. Sanırım 30’ları kastetti ki haklıydı :) 25 yaş altının kullanmaması gereken, kullansa abes kaçabilecek bir kadınsılığı olan parfüm kafanızda anne parfümü olarak canlanırsa üzülürüm. Öyle değil çünkü.

Tom Ford’un imzası haline gelen özel şişesi.

Yaz aylarında kullanımının yanlış olacağını düşündüğüm Violet Blonde bu kışımın parfümü olacak. Son 1 aydır ne parfüm alsam diye düşündüm çok, araştırdım, kokladım, burnumda hal kalmadı :) Evet, Leyla 2011 sonbaharı 2012 kışının adını Violet Blonde verdi bile..

Ayrıca bu nazik parfümeri çalışanıyla yaptığımız sohbet sonucu Tom Ford’un şurada bahsettiğim özel parfümlerinin İstanbul Kanyon’da Harvey Nichols’da satıldığını öğrendim. Beyfendinin yüzündeki eminlik ifadesi %80 civarıydı. İstanbul’da yaşayanlar merak ederse gitsin baksın, bana da haber etsin :)

Parfümün satışta olan 30, 50 ve 100 ml. şişeleri mevcut. Yurt dışı fiyatları ile Türkiye fiyatları arasında yükselen dolarla neredeyse bir fark kalmadığını söylemek ister, bir nebze içinize su serpmek isterim.

Ufak bir hatırlatma daha, Violet Blonde içinde bir kuple romantizm de içerir.

7 comments
  1. Basak said:

    Ah bu Tom Ford,sıradanlıktan uzak,çarpıcı parfümler bu kadar mı başarıyla tasarlanır?VB’u deneme şansım olmadı ama en kısa zamanda koklamak için sabırsızlanıyorum.

  2. Basak said:

    Tekin Acar Mustafabey şubesine daha testerının gelmediğini ve bu nedenle deneyemediğimi üzüntüyle bildiriyorum,ama ne yaptın?Madem VB yok,ben de gittim başka parfümler denedim: Elie Saab’ın son ve sanırım ilk ve tek parfümü olan Le Parfum’ünü denedim,çok da beğendim,ayrıca unuttuğum ama özlediğim Samsara2ya ve Sensous Noir’e de tekrardan bir göz gezdirdim.

      • Furkan said:

        Elie Saab hemen hemen aynı ve daha lüx kokusunu merak ediyorsanız Maison Francis kurkdijan Lumiere noir deneyin merak etmeyin artık tüm lüx kokular istanbuldada bulunuyor sadece araştırmasını bilin :)

      • İstanbul’da otursam bulucam belamı da mevlamı da ama İzmir’de eğleyişiyorum. Teşekkürler bilgi için.

  3. Basak said:

    Merhabalar,bugün denedim,çok beğendim,VB hakkında bütün dediklerine katılıyor,TF’u böylesine bir başyapıt tasarladığı için tebrik ediyorum,taşıması,giymesi Black Orchid veya başka Tom Ford parfümleri kadar zor değil,zarif kadınsı ve çekici bir parfüm bence,sportif veya günlük değil,ipek bir bluz giyip üzerine kaşmir hırka giyen bir kadın canlandı gözümde, bir yaş sınırlaması yapacak olursak da,bence de 30 lardan sonra kullanılabilecek bir parfüm.

Yorum ||| Comment