Play by Givenchy | For Him |

Erkek kardeşim olmasa bu parfümden çok geç haberdar olurdum. Birkaç hafta önce beraber sinemaya gitmiştik. Çıkışta Boyner’e girip benim her zamanki parfüm çılgınlığıma dalmıştık -ki Alperen’in benden aşağı kalır yanı yoktur bu konuda- Ben Issey Miyake’nin limited edition bir parfümüne bakarken Alperen tamamen şişesine kapılarak Givenchy’nin yeni parfümü Play’e doğru uzandı. Bileğine sıktı ve daha 15 yaşında olan bir çocukta bile dehşet güzel koktu doğrusu.

Play_Justin_2

Biraz evvel twitterda da yazdım, bu akşam 12 dev adamın finale çıkması şerefine ilk erkek parfümü yazımı yazıyorum :) Aslında; kuruluşunun daha ikinci senesinde, 14 yıldır İzmir’de kimseye şampiyonluğu kaptırmayan Tevfik Fikret Lisesi voleybol takımını finale kadar gelip de, final maçında 2,5 saatlik bir maçla ezip geçip İzmir şampiyonu olan Yamanlar Koleji voleybol takımı oyuncusu erkek kardeşim sayesinde bu parfümü tanımam ve bu gece de yine bir spor şöleni sonrası bu parfümü yazmayı düşünmem oldukça manidar oldu :)

Givenchy_Play

Givenchy benim çok sevdiğim bir marka. Her türlü ürün grubunu çok başarılı buldum hep. Parfümleri sıradan değil, parfüm gibi parfümdür benim için.

Play’e gelince…

Üst notalarında; bergamut, acı portakal, mandalina ağacı ve greyfurt.

Orta notalarında; Haiti amirisi ağacı, karabiber ve cafeier çiçeği.

Alt Notalarında; vitiver ve paçuli var.

Play_1

Yani parfüm son derece dinamik ve derin. Kokladığınızda ilk önce 15 yaşındaki bir çocuğa bile yakışabileceğini düşündüğünüz meyvemsi kokuları alıyorsunuz, orta notalarla parfümün enerjisi ve dinamizmini hissetmemeniz mümkün değil. Ama en son notayı parfüm öyle bir ağır koyuyorki işte mükemmellik burada! Derin ve duygusal vitiver ve paçuli size güven veriyor. Şunu da rahatça söyleyebilirim, parfümü akılda tutan da bu derinlik. Hani unutulmaz parfümler vardır. Emin olun Play de onlardan biri olacak çok yakında. Oldukça yumuşak ama fazlasıyla çekici Play, hem kokusuyla hem şişesiyle modernizmi çağrıştırıyor insana. Bir şekilde vazgeçilmesi zor yani…

Play_Justin_1

Parfümün yüzü olarak Justin Timberlake seçilmiş. Bu sakın sizde, boy band tarzı bir parfüm olduğunu düşündürmesin Play’in. Çünkü kesinlikle öyle değil.

Parfümün burunları Emilie Coppermann ve Lucas Sieuzac. Özellikle E.Coppermann’in imza attığı çok iddialı parfümler de var (Carolina Herrera CH Man, Givenchy Amarige d’Amour, Paco Rabanne Black XS For Her, Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Bois d’Iris gibi..)

Play_by_Roofizone

(picture via.roofizone)

Play’in aynı şişenin siyah renklisinden Play Intense adında daha yoğun olanı ve kadınlar için Play for Her parfümü de mevcut. Bu parfümü mutlaka deneyin, hiç olmadı parfümeride mutlaka bir şans verin.

Play_2

  • 11 eylül 2010 tarihli, eski blogtan yazımdır.
2 comments
  1. Furkan said:

    Bu kokuyu tavsiye etmiyorum . Çok sönük ve uçucu bunun yerine bunun abisi olan Givenchy play intense almalarını öneririm o daha güzel. Rochas’ın daha hafif halini düşünün ama daha bi güzel..

    Bu arada erkek parfümleriyle biraz daha ilgilen :)

    • Sırf erkek parfümleri değil, tüm siteyle ilgilenmem gerek ama başka işlerle meşgulüm birkaç aydır.. ama aklım sürekli burda. intense konusunda haklı olabilirsiniz,doğrudur.. Karşılaştırma fırsatı bulamadım ben.

Yorum ||| Comment